Nieuws

Kunstenaars

Bruno Plaghki

Unieke kunstobjecten in brons en staal, duurzaam en weervast. In het vuur wordt het corten staal een warme, levende materie die zich laat vormgeven tussen hamer en aambeeld. Vormgeving met gevoel, geïnspireerd door natuur en inleving. Dynamiek en beweging in de houdingen van de sculpturen brengen ze tot leven.

Meer ontdekken

Daisy Boman

De wereldberoemde Belgische keramist Daisy Boman groeide op in de buurt van Antwerpen, in de provincie waar ze nog steeds woont en werkt. Als getalenteerd kunstenaar ging ze als kind naar de kunstacademie in Sissa, gevolgd door de Academie voor Schone Kunsten in Mol, waar ze interieurdesign en fotografie studeerde.
Keramiek werd later haar passie en toen het werk van haar architect en echtgenoot het gezin begin jaren tachtig naar Zuid-Afrika bracht, volgde Daisy een cursus in Johannesburg en begon ze op grote schaal te exposeren, waarbij ze zich specialiseerde in door Afrika beïnvloede, prachtig gekleurde muurschilderingen.

Meer ontdekken

Ludo Vanwingh

In 2017 neemt Ludo Vanwingh de kunstdraad weer op, waar hij hem in 1966 op 18-jarige leeftijd helaas moest loslaten. De eerste jaren waren niet gemakkelijk omdat Ludo het moeilijk had en op zoek was naar zichzelf en waar hij naartoe wilde. Hij streefde naar een eigen stijl die gebaseerd was op abstract minimalisme en modernisme.
De mensen die hem beïnvloedden waren vooral Sean Scully, Rothko en Mondriaan.

Meer ontdekken

Pim Smit

Het was Herman Brood die de kunst van Pim Smit ontdekte. De eerste tentoonstelling was in de Broodgalerie en werd geopend door Herman. Dit was het laatste publieke optreden van Pim's goede vriend.
"Het is een intens proces. Als ik schilder ben ik één met de verf en het doek. Ik werk enkele weken aan mijn kunstwerken en weet wanneer het goed gaat. Als het werk klaar is, kan ik me ontspannen en uit het schilderij stappen. Dan kan ik met nieuwe ogen naar mijn werk kijken en krijgt het kunstwerk een naam".

Meer ontdekken

Francis Méan

Francis Méan (Luik, 1952) is een Belgische beeldend kunstenaar die in Leuven woont en werkt. Zijn werk wordt verspreid door internationale uitgevers en is aanwezig in nationale en internationale musea (sinds kort M - Museum Leuven), bedrijven, privé-collecties en aan het Belgische Hof.
Hij werd opgeleid aan het Institut Supérieur des Beaux Arts St Luc in Luik. Sinds 1977 stelt hij niet alleen in België tentoon, maar ook in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Nederland, Luxemburg, Canada en de Verenigde Staten.

Meer ontdekken

Jeroen Broux

In 2003 studeerde hij af als Master in Grafisch en Reclameontwerp in Hasselt. Na 8 jaar ervaring in reclamebureaus ging hij in 2011 aan de slag als zelfstandig grafisch ontwerper met zijn eigen studio, Imagica. De studio werkt voornamelijk voor klanten in de culturele en toeristische sector. De stijl is te omschrijven als sterk, strak, helder en evenwichtig. Na jarenlang te hebben gewerkt met digitale beelden en ontwerpen op het scherm, wilde hij weer aan de slag met zijn handen op doek en papier. In 2019 resulteerde dit in "CTRL".

Meer ontdekken

Over Viva La Vida

Viva La Vida Zen

Zen biedt u een praktische en professionele oplossing om samen creatieve ideeën te vormen in een inspirerende omgeving. Te midden van een breed scala aan kunstwerken wordt u geïnspireerd en geprikkeld. Ontvang uw zakenpartner, klanten of medewerkers in onze comfortabele en aangename kunstgalerie. Maak indruk op uw gasten en laat nieuwe ideeën vorm krijgen in deze inspirerende omgeving.

Meer ontdekken